Super COOL! Dronten loopt de wandelvierdaagse

Dronten - Super COOL! Dronten is dinsdag 14 juli begonnen met een ‘online’ en een gezamenlijke wandelvierdaagse. Het is de bedoeling om binnen twee weken op vier dagen tweeënhalf, vijf of tien kilometer te wandelen.

Elf deelnemers

De groep van Super COOL! Dronten loopt vijf kilometer. In totaal zijn er elf deelnemers aan deze uitdaging begonnen. Super COOL! Dronten is een initiatief vanuit het Oranjefonds dat is gestart door de buurtsportcoaches en Triade in Dronten. Wekelijks wordt er een sportavond georganiseerd voor verstandelijk gehandicapten in Dronten. De vraag is heel groot onder deze doelgroep om te sporten, maar voor de meeste deelnemers is de drempel te hoog om op een sportvereniging af te stappen.

Veel contact

Super COOL! loopt erg goed. Ook tijdens de coronatijd heeft de buurtsportcoach van Sport in Dronten veel contact gehouden met de deelnemers, waaruit resulteerde dat deelnemers het heel fijn vinden om te wandelen met elkaar. Hierdoor heeft de buurtsportcoach samen met Triade meedoen en sport, een ‘online’ wandelvierdaagse georganiseerd. Dit initiatief is van de KWBN die een app ontwikkeld heeft waar je een ‘online’ wandelvierdaagse kunt lopen en je via een app de route krijgt. Wie binnen veertien dagen vier keer de vijf kilometer heeft gelopen krijgt een medaille.

De wandelvierdaagse van Super COOL! Dronten is op de voet te volgen via de Facebookpagina van Super COOL! Dronten.