Wat er allemaal bij jouw afgelaste festival in Flevoland komt kijken

Aangeboden door: erdi.nl

Aan de totstandkoming van het gratis festival LelySTART werd al geruime tijd gewerkt. Dit jaar, 2020, gaat het echter in verband met het Coronavirus niet door. Het financiële risico bleek te groot voor de organisatie. Een onzekere toekomstverwachting en het feit dat je met de anderhalve meter coronamaatregel geen bruisend festival neer kunt zetten heeft hiertoe geleid.

En wat had je allemaal al voor elkaar gekregen! Je had al een heel draaiboek klaar liggen met wie er wat moest doen en vooral: wanneer. Met veel mensen afgesproken die vrijwillig allerlei taken op zich zouden nemen en ook al een heleboel toffe optredens geboekt. De cultuurexplosie die zo’n 24.000 bezoekers verwachtte, gaat voor dit jaar niet door. Maar het aftellen naar LelySTART 2021 is begonnen!

Huilen

Met al die lieve vrijwilligers en fantastische artiesten moest je wel even huilen. Het besluit nemen was best moeilijk. Veel moest worden afgezegd. De catering, die bedrijven hadden er ook alweer op gerekend. De mensen van de techniek, de personen die normaal afzethekken en afzetpalen heen en weer slepen en op hun plaatsen zetten. Er staat nog één afzetpaal als markering van het had zo mooi kunnen zijn.

Doorgaan

Het is de start van het nieuwe culturele seizoen. Die uitstraling wil je dan ook aan het gratis festival meegeven. Je hebt je goed ingeleefd op het komende culturele seizoen en je weet exact wat de artiesten voor prachtige shows gaan geven. Zit er een rode draad in? Die rode draad wordt onderdeel van je decoratie. Zo wil je het publiek enthousiasmeren, grijpen en imponeren. LelySTART 2021 wordt een megaleuk gratis cultuurfestival. Om de culturele disciplines zoals dans, muziek en theater tot het nieuwe eten, cabaret en kindereducatie. Literatuur mag natuurlijk ook niet ontbreken. Er worden tienduizenden mensen verwacht, dus er moeten goede routes aangegeven worden met op de juiste plekken een afzethek of een afzetpaal. Vrolijke linten en experimentele verlichting geven de weg aan. De techniek van het festival is weer baanbrekend en zorgt voor een ultieme sfeerbeleving. Met een perfecte proeven van het totale culturele aanbod van het seizoen 21/22 zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd!