Zonnepanelen op alle scholen Flevoland

Regio - De provincie Flevoland wil op alle 199 schoolgebouwen in de provincie zonnepanelen.

Schooldakrevolutie helpt vanaf september samen met het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) de provincie om scholen te verduurzamen. Er is een potentie van 65.000 zonnepanelen op de daken van schoolgebouwen. Daarmee zou genoeg energie kunnen worden opgewekt voor 7.800 Flevolandse huishoudens.

Energieagenda

Gedeputeerde Jop Fackeldey: ‘De ambities van Stichting Schooldakrevolutie passen heel goed binnen de ambities van de provincie. Samen met vele andere regionale partijen hebben we in de Flevolandse Energieagenda (FEA) vastgesteld dat we bijdragen aan een CO2-neutraal Flevoland in 2050. Door alle schooldaken vol te leggen met zonnepanelen en te verduurzamen, zetten we een mooie stap richting het behalen van deze missie!’

De provincie heeft Schooldakrevolutie voor energieopwekking en EEF voor energiebesparing gevraagd. Energie-experts nemen persoonlijk contact op met alle schoolbesturen, brengen de mogelijkheden van duurzame energie-opwek en energiebesparing van schoolgebouwen in kaart en begeleiden de vervolgstappen.

CO2-besparing

Naast de CO2-besparing die zonnepanelen opleveren, leert verduurzaming op school toekomstige generaties spelenderwijs over zonnestroom. In de klas leren jongeren over klimaatverandering en de gevolgen ervan. Met de komst van zonnepanelen zien ze ook wat er nodig is om klimaatverandering tegen te gaan.

Jeffrey van Poppel, directeur Schooldakrevolutie: ‘We zijn heel blij dat de provincie Flevoland ons ondersteunt. Met de provincie achter ons kunnen we de schoolbesturen nog beter stimuleren en helpen om met zonnepanelen aan de slag te gaan.’

Stichting Schooldakrevolutie

Schooldakrevolutie is onderdeel van het landelijke programma ‘Scholen op koers naar 2030’ en ondersteunt scholen om 49% CO2-reductie te realiseren. De missie van de Schooldakrevolutie is om alle kinderen in Nederland te laten leren op, en over zonne-energie van eigen schooldak. De stichting heeft geen winstoogmerk. Meer informatie: www.schooldakrevolutie.nl.