Lekkage? Maak gebruik van een lekdetectiebedrijf

Aangeboden door: lekdetectiemoorman.nl

Een lekkage in je woning of in je bedrijfspand, daar zit natuurlijk absoluut niemand op te wachten. Het is zelfs een van de meest vervelende problemen die er aan een pand kunnen ontstaan. Water zorgt namelijk snel voor veel schade en het achterhalen van de oorzaak is zeker geen gemakkelijke klus.

Schrale troost die je wel hebt wanneer je lekkage hebt, is dat dit iedereen weleens overkomt. Het kan zelfs gebeuren als je helemaal niets verkeerd gedaan hebt. Het lek accepteren en snel voor een oplossing gaan is hoe dan ook het beste dat je kunt doen. Zoek daarvoor bijvoorbeeld naar een bedrijf dat is gespecialiseerd in lekdetectie in Almere. Hieronder lees je hoe moderne lekdetectie werkt en welk voordeel je daarvan hebt. Maar eerst vertellen we iets meer over hoe je lekkages zelf kunt helpen voorkomen.

Zelf lekkages voorkomen, hoe doe je dat?

Door verstandig te handelen en je woning goed te onderhouden kun je de kans op een lekkage bij jou in huis flink verkleinen. Zo is het altijd slim om goed in de gaten te houden of waterafvoerleidingen wel goed doorlopen. Merk je dat dit moeizamer gaat, probeer dan onmiddellijk de sifons en de leidingen schoon te maken. Mocht er een verstopping zijn, dan s het slim om deze ook gelijk te laten verhelpen. Een verstopping leidt immers niet zelden tot lekkage. Een verstopping voorkomen is natuurlijk nog beter. Dit doe je door zo min mogelijk ‘vaste’ stoffen in de afvoer te laten lopen. Ook vet (waaronder frituurvet) is erg slecht; dit leidt zeer regelmatig tot verstoppingen. Controleer daarnaast regelmatig het kit- en voegwerk, bijvoorbeeld bij je douche en je bad. Matig aangebrachte kit is immers ook een vaak geziene oorzaak van lekken. Voorkom tenslotte ook potentiële calamiteiten door een waterstop op je vaatwasser en wasmachine te plaatsen, je hoofdkraan dicht te draaien als je op vakantie gaat en door je CV-ketel goed te (laten) onderhouden. 

Zo werkt de modernste vorm van lekdetectie

Afijn, mocht je toch lekkage hebben, dan is het zaak snel te ontdekken waar het lek precies zit. Een goed lekdetectiebedrijf weet je dit vast snel te vertellen. Althans, wel als ze over moderne opsporingstechnieken beschikken. Denk hierbij aan het gebruik van een infraroodcamera. Via warmtedetectie geeft dit apparaat aan waar het lek zit. Bij sommige lekkages kan men ook gebruikmaken van camera-inspectie, geluidsmetingen, traceergassen en manieren om de vochtigheidsgraad van een oppervlak te meten.