Onze Kas is een aanwinst

Lelystad - In de tweede aflevering van de terrassentest laten we je kennismaken met ‘Onze Kas’, een splinternieuwe horecagelegenheid op de Groene Velden. Je kunt er koffiedrinken, eten en borrelen op het terras…. en (je raadt het al) in een sfeervolle kas!

Kinderen belangrijkste gasten

Bijzonder aan Onze Kas is dat kinderen hun belangrijkste gasten zijn. Binnen vind je er een uitgebreide speelhoek, lekkere poefen en kinderfauteuils. Als het buitenterrein straks helemaal af is kunnen kids buiten ravotten. Ondertussen kunnen de volwassenen genieten van koffie, ontbijt, lunch of borrel.

‘Goed bedacht’, concluderen mijn tafelgenoot en ik. Voordat we op het terras neerstrijken, vraagt een jongedame of we klachten hebben of in aanraking zijn geweest met mensen met corona. Ons antwoord is nee. We wassen onze handen en kijken -lopend door de kas- onze ogen uit. Het ziet er tof uit; leuke zitjes, veel groen en een zee van licht en ruimte.

Ruime opzet

‘Coronaproof! Die ruime opzet wilden we sowieso doorvoeren. En in deze coronatijd komt dit toevallig goed uit’, zegt eigenaresse Della. ‘Met Onze Kas willen ze Lelystad een stukje mooier maken. We hebben altijd genoten van de ruimte en natuur in Lelystad. Een mooi ruimtelijk plekje om even lekker samen gezellig te borrelen, waar kinderen het ook naar hun zin hebben, hebben wij altijd gemist.’

Plekje in de schaduw

Zij en haar man Patrick pakten het groots aan en openden dit voorjaar hun kas, plus bed and breakfast mét zwembad. Het terras, want daar focussen we ons in deze serie op, is modern en ruim. We kiezen voor een plekje in de schaduw; twee kuipstoeltjes met daartussen een tafeltje. We bestellen een glas gingerale en cola.

We genieten. Van ons koude drankje én van het uitzicht. Bomen, struiken en in de verte een akker. Voorbij dravende paarden en vrolijk fluitende vogels. Wat een ruimte! Een lekkere plek om tot rust te komen of juist om gezellig bij te praten.

Gevarieerde menukaart

We bekijken de gevarieerde menukaart, maar vragen - zoals we altijd doen tijdens een terrassentest - om advies. ‘De nacho’s zijn erg lekker en in het bijzonder de guacamole’, zegt de serveerster. Ze heeft onze nieuwsgierigheid gewekt. We krijgen een bord met warme nacho’s met twee soorten gesmolten kaas. Lekker. En inderdaad, de verse guacamole is om te smullen!

Het voelt allemaal nog wat onwennig. De serveerster is supervriendelijk, maar nog wat zoekende. Het is nog niet zo druk. Toch duurt het even voordat we een tweede drankje kunnen bestellen. ‘Het voordeel van starten in coronaperiode is dat we rustig kunnen inkomen’, vertelt Della als we afrekenen.

Conclusie

Onze conclusie? Het terras van Onze Kas is een aanwinst voor onze stad. Het terras is ruim. Je kunt er met een groep aan een lange tafel zitten, maar er zijn ook veel kleinere zitjes. De sfeer is ontspannen. Een toffe plek om te pauzeren tijdens een fietstocht, met (of zonder) kinderen te lunchen of om heerlijk te borrelen. En vergeet dan de guacamole niet te bestellen, want die is zeker het proeven waard!<eindpunt_blauw>

 

Borrel: 8,5

Sfeer en uitzicht: 9

Gastvrijheid: 7,5

Coronaproof: 9

 

Corinne Groenenberg