Celeste van Veenen uit Dronten zamelt geld in voor levensreddende operatie

Dronten - Celeste van Veenen (26) uit Dronten zamelt geld in voor een levensreddende operatie in het buitenland. Ze is gediagnosticeerd met het zeldzame Ehlers Danlos Syndroom, een bindweefselaandoening waardoor haar ondersteunende weefsels van slechte kwaliteit zijn.

Belangrijke zenuwbundel

Haar gewrichten gaan dagelijks uit de kom en ook haar organen zijn aangedaan, waardoor zij onder andere maag-darmproblemen heeft. Door deze aandoening heeft Celeste van Veenen ook ernstige halswervel-instabiliteit ontwikkeld. Haar bovenste halswervels schuiven van hun plek en beknellen de hersenstam, een belangrijke zenuwbundel die de hersenen met het lichaam verbind. Ze raakt hierdoor regelmatig buiten bewustzijn, stopt met ademen en haar automatische functies worden slecht geregeld, zoals de hartslag, bloeddruk en lichaamstemperatuur.

Operatie in Barcelona

De enige manier om verdere schade aan de hersenstam te voorkomen is een levensreddende operatie in Barcelona, uitgevoerd door één van de weinige neurochirurgen op de wereld met voldoende kennis van zaken. De operatie is een zogenaamde Cranio-Cervicale fusie. Hierbij worden een plaat en schroeven geplaatst van de schedel tot de tweede halswervel. Zodoende wordt ruimte gemaakt waardoor de hersenstam weer goed kan functioneren.

Niet vergoed door zorgverzekeraar

Deze operatie, die 80.000 euro kost, wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Celeste van Veenen zamelt daarom geld in om de operatie mogelijk te maken. Wie een bijdrage wil leveren kan meer informatie vinden op de website Geef mij een vallende ster.