Oranje Fonds subsidieert 5.000 euro voor het project GoldenSports

Lelystad - Sportbedrijf Lelystad en KernGezond kunnen door de financiering van het Oranje Fonds aan Stichting Lelystad Vitaal starten met de uitvoering van het beweegprogramma van GoldenSports.

Verbinden en eenzaamheid bestrijden

Het beweegprogramma gaat halverwege augustus van start op het kunstgrasveld bij VV Unicum en heeft als doel om, door middel van sport en bewegen, senioren meer met elkaar te verbinden en eenzaamheid te bestrijden.

Sociale samenleving

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij onder andere de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Veelzijdig beweegprogramma

GoldenSports is een veelzijdig beweegprogramma voor senioren dat wekelijks door een fysiotherapeut georganiseerd gaat worden. “Bewegen is leuk, gezond en goed voor het lichaam. Zo kan de spierkracht van senioren tot wel 40 procent toenemen door dagelijks 30 minuten matig intensief te bewegen. Daarnaast zorgt bewegen voor een betere coördinatie, uithoudingsvermogen, lenigheid en verlaagt het de kans op dementie, Alzheimer en chronische ziektes”, aldus Mitchell Tollenaar, buurtsportcoach Senioren & Zorg van Sportbedrijf Lelystad.

Meedoen met GoldenSports

Mensen van 55 jaar en ouder kunnen zich aanmelden bij buurtsportcoach Mitchell Tollenaar (m.tollenaar@sportbedrijf.nl, 06-12590733) om deel te nemen aan het beweegprogramma van GoldenSports. Zie ook de website van Sportbedrijf Lelystad.