Spreekuur over hoogbegaafdheid bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Lelystad - HBcentrum Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad houden vrijdag 17 juni een spreekuur over hoogbegaafdheid. Er zijn twee 'sessies', van 10.15 tot 11.00 uur en van 11.30 tot 12.15 uur. Van tevoren aanmelden is verplicht.

Anders denken

Bij hoogbegaafdheid denken de meeste mensen meteen aan goede cijfers of mooie werkprestaties. Maar als hoogbegaafde mensen niet op de juiste manier begeleid worden, kan het zijn dat deze intelligentie niet of nooit tot uiting komt. Hoogbegaafdheid zit hem dan ook veel meer in het anders denken. Door de groeiende vraag om informatie over dit onderwerp, wordt het spreekuur gehouden.

Hulpvragen

Het inloopspreekuur is bedoeld voor ouders van kinderen waarbij deze diagnose is gesteld of die twijfelen over een eventuele diagnose, maar ook voor volwassenen die zelf hoogbegaafd zijn. Zij kunnen tijdens het spreekuur terecht met hulpvragen over het onderwerp hoogbegaafdheid. Het kan ook een moment zijn om in contact te komen met andere mensen met dezelfde diagnose. Aanmelden kan via flevoland@hbcentrum.nl, onder vermelding van het tijdvak waarvoor men wil reserveren. De toegang tot het spreekuur is gratis.

Kennis delen

HB-professional Anneloes Hoving zag de vraag naar informatie over hoogbegaafdheid in Lelystad groeien en is daarom in juni 2019 gestart met HBcentrum Flevoland. Samen met collega’s van de andere HBcentra begeleidt zij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en deelt zij kennis met ouders, scholen en ander geïnteresseerden. Dit gebeurt tijdens cursussen voor ouders en docenten, HBkids bijeenkomsten en tijdens HBplus dagbesteding voor (vermoedelijk) hoogbegaafden kinderen uit Lelystad en omgeving. Maar dus ook tijdens spreekuren, zoals die bij FlevoMeer Bibliotheek. Eerder vonden ook al HB Spreekuren plaats in de bibliotheek en deze werden goed bezocht.