Collecte Hersenstichting verbreekt record

Lelystad - De collecte van de Hersenstichting heeft landelijk meer dan anderhalf miljoen euro opgebracht. In Flevoland hebben 459 vrijwilligers gecollecteerd en zij hebben samen bijna 35.000 euro opgehaald.

Investeren

De opbrengst wordt ingezet voor gezonde hersenen voor iedereen. De Hersenstichting wil dat bereiken door te investeren in onderzoek, voorlichting en het verbeteren van de patiëntenzorg.

'We zijn onze collectanten en organisatoren heel dankbaar,' aldus directeur-bestuurder Merel Heimens Visser. 'Deze opbrengst hebben we alleen maar kunnen bereiken met de hulp van al deze vrijwilligers.' Het is voor het 22e jaar op rij dat de totale opbrengst hoger is dan het jaar daarvoor.

Noodzakelijk

De opbrengst wordt ingezet voor gezonde hersenen voor iedereen. 'Dat is noodzakelijk, want  één op de vier mensen heeft een hersenaandoening. En dat worden er in de toekomst helaas alleen maar meer,' aldus Heimens Visser. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat het aantal mensen dat lijdt aan dementie of de ziekte van Parkinson, of een beroerte krijgt, tot 2040 explosief zal stijgen. 'Dat heeft een enorme impact op de samenleving,' aldus Heimens Visser. 'Het is mooi dat we met deze opbrengst weer stappen kunnen zetten naar oplossingen voor hersenaandoeningen en een beter leven voor iedereen met een hersenaandoening en hun naasten.'

Aanmelden als collectant

De collecte van de Hersenstichting vond dit jaar plaats in de laatste week van januari. Er liepen toen 19.000 vrijwilligers langs de deuren. De collecte van 2021 staat gepland van 1 tot en met 6 februari. Nieuwe collectanten kunnen zich het hele jaar aanmelden via de site van de Hersenstichting. De Hersenstichting bekijkt de komende maanden hoe de collecte van 2021 coronaproof gehouden kan worden.