Tijdelijk meer bewonersbudget voor gezond en sportief bezig zijn in de wijk

Dronten - Samen Actief van de gemeente Dronten en Gezonde Leefstijl Dronten breiden het bewonersbudget van Samen Actief tijdelijk uit met de volgende uitdaging: hoe kun je de omgeving waar je woont, werkt en leeft zo gebruiken dat je gezond en sportief bezig kunt zijn?

Kans op financiële bijdrage

Inwoners van de gemeente Dronten kunnen hun idee indienen en maken kans op een financiële bijdrage. Er is een bedrag van € 3.000,- beschikbaar om één of meerdere ideeën te ondersteunen. Deze oproep biedt ruimte aan goede en inspirerende ideeën voor gezond en sportief gebruik van de woon-, werk- en leefomgeving.

Gezamenlijke moestuin

Hierbij kan men denken aan een gezamenlijke moestuin, een blote voeten pad, een kookworkshop, gezonde hapjes in de straat, een ‘ontdek- en beweegroute’, een sportieve break met collega’s tijdens werktijd, sportieve activiteiten voor ouders langs de lijn op het sportveld of het organiseren van activiteiten in de speeltuin. Iedereen wordt uitgedaagd om vooral zelf creatief te zijn.

Meer informatie over wie een idee kan indienen, de voorwaarden en wijze van aanmelden is te vinden op de website van Samen Actief.