Jeu de boule in Swifterbant nu officieel

Swifterbant - Al sinds 2012 heeft Swifterbant een jeu de boules-gemeenschap, maar nu is er een officiële stichting: de Flevoboulers.

In recreatieve sfeer

Al jaren komen Swifterbantse jeu de boule-liefhebbers bij elkaar komt om het spel in recreatieve sfeer te spelen. In de loop der tijd zijn er, met toestemming en steun van de gemeente Dronten, twee extra banen bij dorpshuis De Steiger aangelegd en de oorspronkelijke baan drastisch gerenoveerd. Recent is de omgeving van deze banen in goed overleg opnieuw ingericht met bijvoorbeeld bankjes voor de toeschouwers. De vaste spelers mogen van een particuliere fan, die zelf het spel niet meespeelt, gebruik maken van het leegstaande deel van zijn oude koestal, zodat het hele jaar door gespeeld kan worden.

Langdurige stop

Mede door het vertrek van één van de voortrekkers in combinatie met de langdurige stop vanwege COVID-19 is besloten een bestuur samen te stellen. Donderdag 9 juli ging stichting Flevoboulers, met een bestuur bestaande uit Henk van de Poll, Rob Rijkens, Dik Schipper en Siebren Siebenga, formeel van start.

De primaire doelen van deze stichting zijn het zeker stellen van de nu vier vaste speelmomenten per week op de banen bij De Steiger in Swifterbant en het faciliteren of laten faciliteren van deze speelmomenten door begeleiding, onderhoud van banen, beheer van materiaal en dergelijke.

Niets veranderen

Voor de deelnemers gaat er verder niets veranderen en een ieder is vrij om één of meerdere malen per week mee te spelen. Een registratie als deelnemer is vrijwillig, maar wordt op prijs gesteld en beschouwd als steun voor de stichting. De vaste speelmomenten met begeleiding zijn maandag en vrijdag vanaf 9.30 uur, dinsdag vanaf 19.00 uur en donderdag vanaf 14.00 uur.