Centrada bouwt twintig energiezuinige eengezinswoningen in Warande

Lelystad - Woningcorporatie Centrada gaat twintig eengezinswoningen bouwen in het Olmenkwartier in de Lelystadse wijk Warande.

De woningen van circa 118 vierkante meter hebben drie slaapkamers en worden naar verwachting rond de jaarwisseling opgeleverd. Fijn Wonen gaat de woningen realiseren. Op 2 juli vond hiervoor het tekenmoment plaats.

Energiezuinig en betaalbaar

Het nieuwbouwproject bestaat uit twintig grote eengezinswoningen. De woningen hebben drie slaapkamers en een zolder die te bereiken is via een vaste trap. Ze zijn duurzaam, gasloos en zijn extra geïsoleerd. De woningen worden aangesloten op het stadswarmtenet van Ennatuurlijk, zij zorgen voor de verwarming van de woning en het warme water. Kortom, veel slimme energievoorzieningen die leiden tot een lagere energierekening voor de huurder. Zo blijven de woningen betaalbaar. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst.

Betaalbaar en toekomstbestendig wonen

'Onze bijdrage aan betaalbaar en toekomstbestendig wonen in Lelystad en het begin van een mooie samenwerking met Centrada,' aldus Menso Oosting, directeur Fijn Wonen.
Centrada verwacht dat de eengezinswoningen nog dit jaar worden opgeleverd. Ronald Gouwerok, manager Vastgoed: 'Centrada kiest bij nieuwbouw steeds vaker voor woningen vanuit conceptbouw. Voordeel hiervan is dat deze woningen al goed zijn uitgewerkt en snel te realiseren zijn. En dat is hard nodig, gezien de lange wachttijd voor een sociale huurwoning in Lelystad.'

Mooie aanvulling

Warande is Lelystads jongste wijk. Eerder bouwde Centrada hier al appartementencomplex Haagwinde en zeventien eengezinswoningen Waterfront. Toekomstige bewoners beschikken met het wijkplein aan de Haagwinde, met onder andere een integraal kindcentrum, tandarts en supermarkt, over tal van voorzieningen op loopafstand. De 20 nieuwe energiezuinige woningen zijn een mooie aanvulling op het huidige sociale woningaanbod in de wijk.

Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada nodig. Inschrijven kan via de website van Centrada.