Drie spetterende zomerse dagen

Dronten - De activiteiten van Mantelkring en OpenJeHart in de gemeente Dronten hebben vanwege corona een tijd stilgestaan. Dit wordt goedgemaakt met een spetterende zomer-3-daagse met tal van activiteiten op 30 en 31 juli en 1 augustus.

Nieuwe contacten

‘We nodigen alle mantelzorgers, maar ook mensen die lange tijd binnen hebben gezeten en weer nieuwe contacten willen opdoen van harte uit om deel te nemen aan een van de activiteiten,’ zegt Liane Wolfert.

Samen met haar team zorgt zij al enkele jaren voor de ondersteuning van onder meer mantelzorgers. Ook de mensen met een klein sociaal netwerk hebben haar aandacht. ‘We wilden graag weer iets voor hen doen, vandaar dat we op een 3-daagse kwamen met veel kleinschalige 1,5 meter workshops, want we willen natuurlijk alles zo veilig mogelijk en volgens de richtlijnen van de RVIM opzetten.’

Tent bij de skatebaan

Het vinden van een goede locatie voor deze sessies was nog wel een uitdaging. ‘Totdat ons oog viel op de tenten die sportschool Leisure World voor het buitensporten had opgezet op het terrein van Houtwijk Dronten. Fantastisch dat Ernst Grootoonk ons hierbij heeft willen helpen. We kunnen drie dagen terecht in en rond de tent bij de skatebaan.’

Ernst Grootoonk: ‘Ik heb veel waardering voor het werk dat Liane doet voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wanneer ik als ondernemer hier een steentje aan kan bijdragen doe ik dat graag. De tent blijft een aantal dagen extra staan zodat zij er gebruik van kunnen maken’.

Workshops

Op het programma staan onder meer workshops schilderen en tekenen, dansen (Zumba met medewerking van Leisure World), mozaïeken, maar ook leerzame sessies over stoppen met piekeren en vitaliteit.

Op de zaterdag is er een high tea en een meet & greet met Joke Alberts, de ambassadeur van Mantelkring. Zij vertelt over haar ervaringen na het overlijden van haar man, de zanger Koos Alberts.

Deelname is gratis

Deelname aan de zomer-3-daagse is gratis. Aanmelden dient per programma-onderdeel te geschieden en is verplicht.

Meer informatie op de site van Mantelkring en via telefoonnummer 088-7878988.