Festival Via Musica vindt nieuwe wegen om door te gaan

Lelystad - Festival Via Musica heeft nieuwe wegen om in coronatijden toch door te gaan. Een eerste concert wordt zondag 19 juli gegeven in de Hofzaal van de Warmonderhof aan de Wisentweg in Dronten.

Behoorlijk gepuzzeld

De organisatie van Via Musica is blij. ‘We gaan door. We hebben als organisatie behoorlijk gepuzzeld, maar het kan en we doen het. Het publiek is weer van harte welkom.’

Het jaarlijkse festival klassieke muziek heeft dit jaar een bijzonder thema: bij de hele programmering hebben de musici zich laten inspireren door de dichter Goethe - volledige naam: Johann Wolfgang von Goethe.

Plek in de natuur

De achttiende eeuwse dichter hield veel van de natuur en daarom vindt het eerste concert plaats op een plek in de natuur, de Warmonderhof aan de Wisentweg 12. Het concert in de Hofzaal begint om 15.00 uur.

Het programma van deze middag is getiteld ‘Concert d’oiseaux’ en raakt aan de natuur met muziek over vogels en vogelzang. Het wordt een fraai barokprogramma door het Apollo Ensemble, met hoboïste en blokfluitiste Allison Smith. Zij is specialiste is op het gebied van vogelgeluiden en doet ook zelf vogelzang.

Zeven programma's op diverse locaties

Na deze opening in Dronten vervolgt het festival in augustus zijn weg. Er zijn twee festivaldagen in Almere, op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus in de gemeenten Almere en Noordoostpolder. Deze twee dagen zijn er zeven verschillende programma’s op diverse locaties.

Beperkt aantal plaatsen

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en in verband met de regelgeving rond het coronavirus is het verplicht om van tevoren een kaartje te kopen. Dit kan via de website van het Festival Via Musica. Op de site is ook meer informatie te vinden. Voor meer informatie kunnen mensen ook mailen (info@festivalviamusica.nl) of bellen (0320-227718).