Per motor ingezameld geld voor Coloriet De Hoven overhandigd

Lelystad - Piet Vader en Franklin Gal hebben vrijdag 3 juli een cheque ter waarde van 1.125 euro overhandigd aan Coloriet De Hoven. Met dit geld wordt een feest georganiseerd voor bewoners en personeel van De Hoven.

Gesponsorde motortocht

De twee vrienden hebben het geld ingezameld met een gesponsorde motortocht, waarbij ze in 24 uur ruim duizend kilometer hebben afgelegd. Vader reed op een BMW R26 uit 1959.

Tijdens het begin van de coronacrisis lag Piet op een nacht klaarwakker in zijn bed, al denkend aan het effect van corona op het leven. ‘Niet alleen qua gezondheid, maar ook sociaal en wat betreft werk is het een lastige tijd. Wat ik vooral verschrikkelijk vond is dat ik mijn moeder van 93, die in Coloriet De Hoven woont, niet mocht zien en vasthouden. Op dat moment was ik meer dan ooit dankbaar voor de liefdevolle zorg die zij ontvangt in het woonzorgcentrum.’

Richten op wat leuks

Diezelfde nacht besloot Piet genoeg getobd te hebben en zich te richten op wat leuks. ‘Mijn passie voor motorrijden! Waarom geen mooie gesponsorde tocht organiseren met Coloriet De Hoven als goed doel? Na deze zware periode verdienen zowel de bewoners als medewerkers wel een verzetje.’

Zo gezegd, zo gedaan! Vrijdag 19 juni vertrok Piet samen met zijn goede vriend Franklin Gal om 15.45 uur vanaf Coloriet De Hoven om de volgende dag na iets meer dan duizend kilometer om 15.00 hun challenge genaamd The LOOP! in Lijnden bij vriend en BMW motorfiets dealer Harry Meijer te eindigen.

Zeventien uur in het zadel

Met een gemiddelde snelheid van 66,9 kilometer per uur zaten de vrienden van de 24 uur ongeveer 17 uur in het zadel.

Voor een euro per kilometer konden mensen een deel van de route adopteren.