Lelystadse gedecoreerden Koninklijke onderscheiding ontvangen eindelijk hun lintjes

Lelystad - In het Agora Theater hebben elf Lelystedelingen vrijdag 3 juli een Koninklijke onderscheiding in ontvangst genomen. Twee van hen mogen zich vanaf nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen, negen zijn Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Per telefoon op de hoogte gebracht

Toen op vrijdag 24 april in de Staatscourant de namen bekend werden gemaakt van alle Nederlanders die een Koninklijke onderscheiding hebben ontvingen zat Nederland vanwege het coronavirus in een intelligente lockdown. De elf Lelystedelingen die tot de gedecoreerden behoorden werden door burgemeester Ina Adema per telefoon op de hoogte gebracht. De feestelijke plechtigheid werd tot nader order opgeschort. Vrijdag 3 juli was het zover. In twee shifts werden de versierselen opgespeld.

Jarenlang ingezet

Vijf vrouwen en zes mannen kregen een Koninklijke onderscheiding. De gedecoreerden zijn stuk voor stuk Lelystedelingen die zich jarenlang hebben ingezet voor hun club, hun vereniging, een instantie, een bestuur of voor mensen die hulp nodig hebben. Een twaalfde onderscheiding is voor een inwoner uit Oosterbeek, de heer O.M. Vermooten. Vanwege zijn activiteiten in Lelystad, zal de hem toegekende onderscheiding hier worden uitgereikt.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw M.C. Damen-Neve, mevrouw Z. Levering-Horsman, mevrouw J.C. Heidsma-Kruidhof, mevrouw J.S.M. Strater-Van Grinsven en de heren W. van Dijk, H.G. Peelen, F.M. Joor, G.A.M. Pisart en A. Strijker werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook de heer O.M. Vermooten werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw M.E.G. Papma-Renema en de heer C.J. van Vliet werden Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Op de website van de gemeente Lelystad is een overzicht te vinden van de verdiensten van de gedecoreerden.