Resto VanHarte houdt bingo bij De Buizerd

Lelystad - Bijna vijftig ouderen hebben woensdag 1 juli in de tuin van wooncomplex De Buizerd meegedaan aan de openluchtbingo die werd gehouden door sociaal restaurant Resto VanHarte.

In het zonnetje genieten

De tuin van wooncomplex De Buizerd leende zich uitstekend voor een openluchtbingo en een live optreden van de Lelystadse band Timeless. Op anderhalve meter afstand van elkaar kwamen de bewoners buiten bijeen om lekker met elkaar te kletsen; iets wat in de laatste coronaweken niet was gebeurd. In het zonnetje lekker genieten van baksels van de Resto en lekkere muziek. Met een drankje en een hapje genoten zij van live-muziek en deden zij gezellig met de gratis bingo mee. 'Heerlijk dat we weer bij elkaar kunnen komen,' en 'Wat gezellig dat jullie dit organiseren voor ons,' waren enkele reacties van aanwezigen.

Toe aan een verzetje

Sinds de corona-uitbraak vonden er geen activiteiten meer plaats in De Buizerd. De bewoners waren wel toe aan een verzetje nu zij grotendeels verplicht thuis moesten blijven. Reden voor Resto VanHarte om de bingo en de muziek te organiseren. De band Timeless bood al eerder aan om gratis voor de ouderen op te treden.

De bewoners ontvingen in de week voorafgaande aan de bingo in hun brievenbus een bingokaart. De prijzen bestonden uit door de vrijwilligers van Resto VanHarte gemaakt jam, cupcakes, boterkoek, pannenlappen, dinerbonnen en door de bewonerscommissie gedoneerde cadeau's.