Angelique zorgt al 25 jaar voor de vrolijke noot in kaaswinkel Alexanderhoeve

Dronten - Angelique Nuy had de datum al in de agenda aangekruist. Vandaag is het zover: haar 25-jarig jubileum bij de winkel van Alexanderhoeve in Dronten-Zuid. Als 16-jarige kwam ze binnen en als 42-jarige zorgt zij nog steeds voor de vrolijke noot in de winkel waar kaas, noten en ander lekkers over de toonbank gaan.

'Ze is enthousiast, gaat goed met de klanten om en zorgt voor een stukje vrolijkheid in de winkel', zo omschrijft eigenaar Jan Koning de medewerker waar hij al een kwart eeuw mee samenwerkt. Angelique kan ook haar creativiteit goed kwijt in de winkel, vertelt hij. 'Ze kan mooie etalages bouwen en cadeaupakketjes maken. Voor het fraai versieren van een bonbondoos draait ze haar hand niet om. Als ze iets moois ziet in een winkel in een anders stad, dan probeert ze het bij ons ook meteen uit'.

Angeliques kennis van verschillende soorten en smaken van kaas is groot. 'Ze is Bourgondisch ingesteld, en dat komt in onze winkel goed van pas', lacht Jan Koning.

Zelf houdt ze van een boerenkaas met een bite. 'Het mag een beetje prikken op de tong'.

Natuurlijk werd Angelique vandaag getrakteerd op een bos bloemen bij een lekkere bak koffie. Als jubileumcadeau kreeg zij een financiële bijdrage voor de verbouwing van het huis.