Ruud Snakenborg uit Dronten is de beste amateurkunstenaar van Flevoland

Dronten - Voor zijn inzending 'Bloem', een kunstwerk van mondgeblazen glas op hout, is Ruud Snakenborg uit Dronten verkozen tot beste amateurkunstenaar van Flevoland van 2020. Dit werd dinsdagavond bekendgemaakt tijdens de feestelijke digitale uitreiking van de creatieve wedstrijd 'Maak de zomer'.

Uit 263 inzendingen selecteerde de jury bestaande uit muzikant Thijs Boontjes, breakdancer Redouan (Redo) Ait Chitt en presentatrice Mandy Woelkens de twaalf meest opvallende en spraakmakende creatievelingen. Per provincie werd een winnaar gekozen.

Jaloersmakend

Jurylid Thijs Boontjes over het kunstwerk van Ruud Snakenborg uit Dronten: 'Wat leuk om dit ambacht in actie te zien. De edele kunst van het glasblazen met een zeer geslaagd resultaat. Ik ben jaloers op deze kunde en op zo’n leuke hobby'.

De uitreiking was live te volgen via Facebook en Instagram. De jury reikte daarnaast ook een eervolle vermelding uit aan de inzending met de meeste publieksstemmen: Zo vrij als een vogel van Danielle Oude Luttikhuis uit Overijssel.

De wedstrijd is onderdeel van iktoon, Maand van de Amateurkunst. Met de uitreiking luiden alle Nederlandse provincies het heropende culturele seizoen feestelijk in. Want vanaf woensdag gelden de versoepelde coronamaatregelen in de cultuursector.