Filmtheater Lelystad vertoont 'La Vérité' met Catherine Deneuve

Lelystad - Filmtheater Lelystad vertoont dinsdag 7 juli om 19.45 uur de film ’La Vérité’ in de bioscoop van het Agora Theater.

Speciaal voor de publicatie van de memoires van haar moeder, filmdiva Fabienne Dangeville (Catherine Deneuve), komt dochter Lumir (Juliette Binoche) met haar Amerikaanse man Hank (Ethan Hawke) even terug naar Parijs. Om daar te ontdekken dat de autobiografie van moederlief, getiteld ‘La Vérité’ - ‘De Waarheid’ - vol staat met leugens.

‘La Vérité’ is meer dan een confrontatie tussen een moeder en dochter. De film geeft ook inzicht in de psyche van een ster die denkt alles en iedereen naar haar hand te kunnen zetten.

Zowel grappig als bijtend portret

De eerste internationale film van de Japanse grootmeester Hirokazu Kore-Eda is een zowel grappig als bijtend portret van een gebroken gezin, waarin iedereen (niet alleen Fabienne) een rol speelt. Verrassend is het zonder meer dat een gevierd Japanse regisseur als Kore-Eda zich met ogenschijnlijk gemak zich kon inleven in een typisch Frans drama als ’La Vérité’. Bovendien had hij de twee topsterren van Frankrijk tot zijn beschikking: Catherine Deneuve en Juliette Binoche.

Extra laag

Deneuve leeft zich helemaal uit in deze vertolking. Wie haar leven en loopbaan enigszins kent zal enkele overeenkomsten kunnen duiden, wat het verhaal een extra laag geeft. Bovendien stelt Kore-Eda tussen de bedrijven door ook enkele filosofische vragen over hoe het verknipte zelfbeeld dat een mens zeker op latere leeftijd kan dwarszitten.

Voor toegangsprijzen: zie www.agora-lelystad.nl. Donateurs van het Filmtheater Lelystad hebben 2 euro korting. Zowel bezoekers als donateurs ontvangen bij aanvang van de film gratis een kop koffie/thee. Er kunnen kaarten gereserveerd worden via www.agora-lelystad.nl of aan de kassa van het Agora Theater. Zie ook de website www.filmtheaterlelystad.nl.