Utrechtse in Lelystad aangehouden voor opgeven valse identiteit

Lelystad - Een 22-jarige vrouw uit Utrecht is afgelopen nacht in Lelystad aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit, het rijden terwijl haar rijbewijs is ingevorderd en het op niet juiste wijze vervoeren van gevaarlijke stoffen.

De Landelijke Eenheid van de politie kwam de vrouw op het spoor op de Larserweg bij Lelystad dankzij kentekenherkenning. Nadat de auto aan de kant werd gezet op het Larserplein werd een controle uitgevoerd.

Een maand geleden was het rijbewij van de 22-jarige Utrechtse ingevorderd nadat zij met 150 kilometer per uur door de wegwerkzaamheden had gereden op de A6 bij Lelystad-Airport, terwijl de maximum snelheid toen 70 was. De bestuurster gaf aan dat er sprake zou zijn van een vergissing en dat zij werd aangezien voor haar nichtje. Vervolgens toonde zij een geldig rijbewijs. Hoewel de foto enige gelijkenis vertoonde, was de politie niet overtuigd. Toen de vrouw ook niet wist te vertellen op welke datum zij was geboren gaf dat genoeg aanleiding om haar aan te houden voor het opgeven van een valse identiteit.

Op het bureau kon de identiteit van de bestuurster onomstotelijk worden vastgesteld met behulp van vingerafdrukken. De vrouw wordt maandag door de recherche van Politie Lelystad verhoord. Tegen de Utrechtse wordt proces-verbaal opgemaakt voor het gebruiken van andermans identiteitsbewijs, het rijden terwijl het rijbewijs ingevorderd is en het op niet juiste wijze vervoeren van gevaarlijke stoffen.

Dat laatste proces-verbaal krijgt de vrouw omdat er in haar auto een cilinder lachgas aanwezig was die niet volgens de geldende regels werd vervoerd. Doordat het hier om een grote fles ging was de uitzonderingsbepaling voor eigen gebruik niet van toepassing.