Wethouder John van den Heuvel volkomen onverwachts overleden

Lelystad - Wethouder John van den Heuvel is in de nacht van vrijdag op zaterdag onverwachts overleden op 66-jarige leeftijd. Dat meldt de gemeente Lelystad. ‘We zijn geschokt en verslagen. We verliezen in hem een zeer gewaardeerd bestuurder en een aimabel mens. Onze eerste gedachten gaan uit naar zijn vrouw en beide dochters. We leven met hen mee,’ zegt burgemeester Ina Adema.

Raadslid en wethouder

John van den Heuvel was voordat hij wethouder werd twee periodes raadslid: van 2006 tot 2014. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 nam de SP bestuurlijke verantwoordelijkheid en trad John van den Heuvel aan in een college van VVD, PvdA, ChristenUnie en InwonersPartij Lelystad. Als wethouder was hij in die periode verantwoordelijk voor werk & inkomen, waaronder uitvoering van de Participatiewet, stads- en wijkbeheer, wijkvernieuwing / stedelijke vernieuwing op uitnodiging, werken in de wijk, sport en recreatie en integrale handhaving.

Na de verkiezingen van 2018 bleef John van den Heuvel namens de SP in het met D66 uitgebreide college. Naast de belangrijke portefeuille van financiën was hij verder verantwoordelijk voor werk en inkomen, armoede en schuldhulpverlening en handhaving. Na het vertrek van twee wethouders in maart nam hij tijdelijk waar voor de portefeuilles gemeentelijk vastgoed en onderwijshuisvesting, sport en bewegen.

Condoleanceregister en herdenking

De gemeente opent vanaf maandag 29 juni, 12.00 uur in het Stadhuis een condoleanceregister. Burgemeester Ina Adema zal als eerste dit register tekenen. Daarna kan het register door iedereen die zijn/haar medeleven wil tonen, worden getekend. Het Stadhuis is daarvoor dagelijks geopend tot 17.00 uur; op donderdagavond tot 20.00 uur. Daarna wordt het register gesloten.

De afscheidsbijeenkomst van John van den Heuvel is vrijdagmiddag 3 juli in de Ölandhorst. Dit gebeurt in familiekring. Als gevolg van corona is het aantal bezoekers voor de bijeenkomst beperkt tot honderd.