Herstart van De Derde Helft bij tennisvereniging ITL Lelystad

Lelystad - De Lelystadse tennisvereniging ITL hervat op donderdag 2 juli De Derde Helft, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij.

De Derde Helft heeft als doel de sportkantine een nieuwe functie te geven. Op deze plek kunnen 55-plussers elkaar buiten ontmoeten voor activiteiten en een kopje koffie op het terras met een goed gesprek. Vrijwilligers van ITL organiseren vanaf 2 juli elke donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur De Derde Helft: onder het motto ‘De bal ligt bij jou!’. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend kennis te maken met elkaar en met activiteiten als jeu de boules, tafeltennis, volleybal (voor beginners), wandelen en fietsen. Alleen een kopje koffie drinken behoort ook tot de mogelijkheden.

Gezellig contact

De kick-off bijeenkomst op 12 maart is goed bezocht door zo’n veertig mensen uit Lelystad. Onder het genot van koffie of thee met heerlijke zelfgemaakte cake, maakten mensen kennis met elkaar. Een flink aantal mensen genoot van het mooie weer en ging met elkaar naar buiten om op de minitennisbaan te jeu-des-boulen. Binnen werd fanatiek gesjoeld en werden de dartpijlen gegooid.

'Ik kwam hier binnen zonder iemand te kennen maar werd bij het potje jeu-des-boules door de andere vrouwen al gevraagd om volgende week weer te komen, erg leuk', aldus een van de aanwezigen.

Ook wethouder Nelly den Os was aanwezig bij de opening van De Derde Helft. Zij zei het volgende erover: 'Heel mooi om te zien hoe de vrijwilligers van ITL dat voor elkaar krijgen en deze prachtige locatie daarvoor benut wordt'.

Warming-up op 9 juli

Bij de organisatie van De Derde Helft werkt ITL samen met Sportbedrijf Lelystad en De Gezonde Wijkaanpak. Op donderdag 9 juli wordt er begonnen met een warming-up met Mitchell Tollenaar, buurtsportcoach Senioren & Zorg Sportbedrijf Lelystad. Natuurlijk volgen wij ook het corona protocol op ons park. 

Mensen die willen deelnemen aan De Derde Helft, dienen zich elke week vooraf aan te melden bij Roelof Schraa (r.schraa@hotmail.com / 06-22668070). Kijk voor meer informatie op de website van ITL of neem contact op met Roelof Schraa.

De Derde Helft is in het clubhuis van tennisvereniging ITL Lelystad aan de Houtribweg 10 in Lelystad.