Een moderne slaapkamer ook voor mensen met Parkinson

Aangeboden door: desuite.nl

De juiste inrichting van de slaapkamer is belangrijk als je de ziekte van Parkinson hebt. Slapen op een kwalitatief en aangepast bed is bevorderlijk voor de gezondheid bij parkinson problemen. Gelukkig kan dat tegenwoordig op een goed en mooi bed, passend bij een moderne slaapkamer. We leggen de voordelen uit van een geschikt bed bij parkinson.

Makkelijker slapen en ontspannen met FPS

Bij de ziekte van Parkinson is het raadzaam om de FPS-technologie toe te passen in het bed. Bij De Suite kun je terecht voor dit model bed, aansluitend op een moderne slaapkamer die van alle gemakken is voorzien. Deze technologie maakt het leven met parkinson problemen gemakkelijker, aangezien FPS zorgt voor een betere doorbloeding in het lichaam. Ook worden de spierspanning en de stijfheid van het lichaam verlaagd met deze technologie.

De onrust in het lijf neemt op deze manier wat af en dat is bevorderlijk om beter te kunnen slapen en ontspannen. De samenkomst van parkinson en slapen wordt op deze manier eenvoudiger gemaakt. Zo kan er beter worden uitgerust. FPS werkt niet alleen als je op het bed ligt, maar ook overdag kunnen de voordelen van deze technologie gemerkt worden.

In en uit het bed stappen met parkinson

Bij parkinson problemen is het vaak moeilijk om in en uit het bed te stappen. Ook hier wordt rekening mee gehouden door het juiste bed te kiezen bij parkinson. Dat voorkomt onnodige inspanning en vermindert op deze manier frustratie.

Het is belangrijk om bij de samenstelling van het bed rekening te houden met de heuphoogte, om daar de hoogte van het bed op af te stellen. Dit is voor iedereen anders: de ideale hoogte voor het opstaan wordt individueel bepaald. Vanaf de zithoogte die past bij jouw lichaam wordt het gemakkelijker om in en uit bed te stappen.

Omdraaien in bed

De vermindering van spierkracht en de stijfheid in het lichaam maken het omdraaien in bed lastig bij parkinson problemen. Gelukkig kan hier ook rekening mee worden gehouden bij het ontwerpen van het juiste bed. Zo wordt het omdraaien in het bed eenvoudiger gemaakt en kan dit zo lang mogelijk zelfstandig worden gedaan.

Een stevig parkinson matras is hierbij belangrijk. Veel bedden zijn namelijk te zacht om de juiste ondersteuning te bieden bij deze ziekte. Als het zachte bed inzakt, is omdraaien moeilijker dan dat dit is bij een harder bed. Met een matras van passende stevigheid gaat er minder energie verloren bij het omdraaien. Zonder hierbij in te leveren op het slaapcomfort. Ook kunnen er accessoires aan het bed worden toegevoegd, zoals een draaibuddy of gladdere lakens.

Een aanpasbaar bed voor de juiste zorg

Bij parkinson is het verstandig om een modern en aanpasbaar bed in de slaapkamer te plaatsen, dat een uitkomst biedt bij de juiste zorg. Zo is een bed dat in hoogte verstelbaar is belangrijk voor de mantelverzorger of thuiszorg. Het is mogelijk om voor een individueel aanpasbaar bed te kiezen, zodat per deel van het bed de juiste instellingen bij het hoofd, de knie of de voet kunnen worden gedaan.

Een verrijdbaar bed is ook een optie. Dit is handig bij het verlenen van zorg, omdat er zo bijvoorbeeld meer loopruimte rondom het bed ontstaat. Tevens bij het schoonmaken en opmaken van het bed is dit ideaal. Deze aanpassingen vergemakkelijken de zorg bij problemen met parkinson.