Achteruitrijcamera zelf inbouwen en aansluiten

Aangeboden door: autoweetjes.com

De meeste nieuwere auto’s hebben tegenwoordig al ingebouwde achteruitrijcamera’s, maar als jouw auto dat niet heeft en je wilt ze graag zelf inbouwen en aansluiten dan is dat niet heel ingewikkeld. Volgens de meeste autoverzekeraars wordt er tijdens het manoeuvreren met de auto het meeste schade gereden.

Een achteruitrijcamera zorgt ervoor dat je goed zicht hebt op wat er achter jouw auto staat en gebeurt, hierdoor is de kans op een ongelukje vele malen kleiner. Als de auto daarbij ook nog eens parkeersensoren bevat die een waarschuwingssignaal geven als je te dicht bij een ander object komt, is schade rijden tijdens bijvoorbeeld het in en uitparkeren bijna onmogelijk geworden.

Zelf een camera inbouwen om schade ongelukjes te voorkomen

Een achteruitrijcamera inbouwen, als jouw auto deze nog niet bezit, is niet ingewikkeld en kun je in de meeste gevallen gewoon zelf doen. De moeite loont het zeker, want het maakt zowel het rijplezier als de veiligheid groter. Koop de onderdelen hiervoor op auto-onderdelen24.nl. Start met de monitor en plaats deze op de gewenste plek in je auto, uiteraard moet je vanuit de bestuurdersstoel goed op het scherm kunnen kijken. De makkelijkste manier om de bekabeling van je monitor aan te sluiten op de auto, is door gebruik te maken van de sigarettenaansteker. Wil je helemaal geen kabeltjes meer zien dan kun je jouw monitor, als je een beetje handig bent ook rechtstreeks op de bekabeling van de auto aansluiten. Je kunt de bekabeling vervolgens netjes wegwerken via het dashboard als je dit wenst.

Waar moet je de achteruitrijcamera monteren op je auto?

Als je de camera aan de achterzijde van je auto gaat monteren is de positie daarvan erg belangrijk. Deze positie is ook afhankelijk van de soort achteruitrijcamera die je kiest en de hoek die deze kan filmen. Een zogeheten derde remlicht camera wordt bijvoorbeeld geplaatst op de plek van het derde remlicht en neemt vervolgens deze functie over en voegt er beeld aan toe. Heb je een hogere wagen zoals een bestelbus, dan is de zogenoemde bestelbus camera wellicht een betere optie, deze wordt over het algemeen achter op het dak van de bus geplaatst. Dit soort systemen zijn eenvoudiger te monteren omdat de camera vaak gekoppeld wordt aan de monitor door middel van een extra kabel die van voor naar achteren door de auto loopt.

Een achteruitrijcamera set kopen

De omschrijving die je vindt bij de achteruitrijcamera sets is uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld kijken welke video resolutie de camera heeft. Hoe hoger de resolutie hoe scherper het beeld. Er zijn camera’s te koop die zwartwit beelden weergeven maar ook kleurenmonitors. Let ook even op de spanning die de achteruitrijcamera nodig heeft. Zwaardere auto’s hebben vaak een hoger wattage dan lichtere auto’s. Rijd jij vaak met aanhanger of heb je een trekhaak op je auto, dan zijn ook hier weer speciale sets voor te koop.