Tips bij het kiezen van je eerste baan

Aangeboden door: Maatwerkonline.nl

Waarschijnlijk ben je bijna afgestudeerd en ben je aan het nadenken over je eerste baan.Dit is voor veel mensen best ingewikkeld. Veel mensen voelen zich gedwongen zo snel mogelijk een keuze te maken. Hoe weet je wat je kan doen en wat voor werk je leuk lijkt? Woon je in een grote stad? Dan is de keuze aan werkgevers enorm. Gelukkig kun je met de juiste tips goed voorbereid de arbeidsmarkt opgaan.

Zelfontwikkeling

Het is belangrijk dat je jezelf goed leert kennen. Dit is een stukje zelfontwikkeling. Wie ben je en wat wil je precies? Dit kunnen lastige vragen zijn om te beantwoorden en je mag hier ook zeker te tijd voor nemen. Wat vind je belangrijk aan je baan en wat doe je graag in je vrije tijd? Schrijf al deze vragen op zodat je makkelijker kunt zien welke richting je op kan gaan. Ook kun je in je omgeving om advies vragen hoe zij hun eerste baan hebben gevonden en kun je online ook veel testen doen.

Startersbanen

Er zijn een aantal banen die worden gezien als de leukste startersbanen. Nu verschilt dit per persoon en per branche. Als je niet van lesgeven houdt, is het voor jou niet interessant te kijken wat daar de leukste functies zijn. Vind je marketing interessant en hou je ervan creatief bezig te zijn? Kijk dan naar vacatures bij een online marketing bureau. Veel marketing bureaus bieden traineeships aan of hebben veel diverse functies die je met elkaar kunt combineren. Je kunt zelf veel trainingen volgen en je leert iedere dag weer iets nieuws. Online marketing is heel innovatief en ontwikkelt zich razendsnel. Dit maakt je werk erg leuk en zorgt ervoor dat je ieder moment veel nieuwe dingen zult oppikken. Vaak werk je ook in een jong, ambitieus team die je werk nog leuker maken! 

Bijbaan

Wanneer je nog aan het studeren bent kun je ook een bijbaan nemen. Langzaamaan kun je kijken wat je wel en niet leuk lijkt. Je krijgt zo een waardevolle blik hierop. Het geeft je een juist inzicht in de omgeving en werksfeer. Daarnaast is dit niet alleen heel leerzaam voor jezelf en maakt het de keuze voor je startersbaan makkelijker. Het staat ook goed op je CV die je opstuurt wanneer je solliciteert op een functie. Met een mooi CV heb je al betere kansen op leuke functies en een goede baan.