Het jonge Flevoland lonkt… grijp je kans!

Aangeboden door: abnamro.nl

Nederland telt twaalf provincies, waarvan er eentje een duidelijk nakomertje is: Flevoland. Door onszelf gevormd is deze polderprovincie toch een beetje de trots van onze strijd tegen het water. In dit artikel leggen we uit waarom Flevoland zo’n heerlijke provincie is om te wonen.

Centraal gelegen en goed verbonden

Nog maar een kleine honderd jaar geleden, in 1918, besloot de Nederlandse overheid dat de toenmalige Zuiderzee zou worden ingepolderd. Hierdoor is de provincie Flevoland ontstaan. Eigenlijk is het enorm knap wat er sindsdien allemaal gepresteerd is in deze omgeving. De nieuwe gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Zeewolde (Urk bestond al) zijn opgebouwd, maar ook natuurgebieden als de Oostvaardersplassen en het Horsterwold. De diverse meren en het pretpark Walibi Holland in Biddinghuizen zorgen voor volop recreatiemogelijkheden.

Maar de belangrijkste reden voor veel mensen om in Flevoland te komen wonen, zijn de perfecte verbindingen met de Randstad en de rest van het land. Via de snelwegen en het spoor ben je heel snel op de plek van bestemming. Wonen in Flevoland en ergens anders werken: dat kan dus heel eenvoudig. Geen wonder dat veel inwoners hebben gekozen voor deze centraal gelegen provincie!

Uiterst duurzame provincie

Dat Flevoland is ontstaan uit de natuur, komt op talloze manieren terug in het dagelijkse leven. Zo wil de provincie Flevoland graag voorop lopen wanneer het gaat om het realiseren van een economie waarin de grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. Deze zogenaamde circulaire economie biedt volgens de provincie volop kansen voor nieuwe verdienmodellen en innovatie. Daarnaast levert het ook een belangrijke  bijdrage aan het behalen van klimaatdoelstellingen. Een goed voorbeeld daarvan is de bodemverbetering waar de provincie op een circulaire manier mee bezig is.

Welkom in Flevoland!

Dus je hebt besloten om hier te gaan wonen? Tijd om concreet te worden! De zoekterm ‘maandlasten hypotheek berekenen’ wordt vaak gebruikt door mensen die van plan zijn om te gaan verhuizen. Logisch, want je wilt natuurlijk weten wat er mogelijk is in jouw specifieke situatie. Hoeveel je in totaal kunt lenen om je woning te kopen, maar ook wat het je dan per maand gaat kosten. Zoek dat dus eerst uit voordat je op huizenjacht gaat.

We heten je graag welkom in onze mooie provincie. Het is aan jou om te bepalen of je in de stad wilt wonen of juist in een kleiner dorp. Er zijn mogelijkheden genoeg in Flevoland, zoals je al snel zelf zult merken. Neem de tijd om jouw plekje te vinden!