Stichting ProDronten zoekt een 'verbindende voorzitter'

Dronten - Stichting ProDronten is op zoek naar een nieuwe voorzitter die wil helpen bouwen aan de Meerpaaldagen.

De stichting bestaat op dit moment uit vier leden die het dagelijks bestuur vormen. Naast het dagelijks bestuur bestaat de stichting uit acht commissies en ongeveer 100 vrijwilligers. Het bestuur is eindverantwoordelijk voor het beleid, de financiën en de activiteiten van de stichting. Het bestuur heeft een belangrijke rol in visievorming, het ontwikkelen en onderhouden van het netwerk met ondernemers, gemeente, overheid en maatschappelijke organisaties.

Functieprofiel

De ideale voorzitter is een echte verbinder met leiderschapskwaliteiten die het vermogen heeft om op constructieve wijze de groepsdynamiek binnen het bestuur te beïnvloeden zodat bestuur haar rol in teamverband goed kan vervullen. Stichting ProDronten zoekt iemand die financieel onderlegd is en over bestuurlijke ervaring beschikt. Een aanjager en een verbinder die beschikt over een groot netwerk en bij voorkeur woonachtig is in de gemeente Dronten.

Vrijwilligersfunctie

Stichting ProDronten biedt in een uitdagende periode de mogelijkheid om mee te denken en mee te werken aan 30 jaar De Meerpaaldagen en verder. De Meerpaaldagen kunnen alleen zo georganiseerd worden dankzij de inzet van vele vrijwilligers; de leden van het bestuur ontvangen geen vergoeding.

Geïnteresseerden kunnen voor 31 juli 2020 een motivatie en cv mailen naar: secretaris@meerpaaldagen.nl.