Bouwmarkten beleven glorietijden

Aangeboden door: gereedschapcentrum.nl

Waar veel mensen uitkijken naar het moment waarop het normale leven weer kan worden opgepakt, biedt de corona crisis glorietijden aan bouwmarkten. Nederlandse huishoudens hebben de afgelopen weken massaal gebruikt voor het onderhoud aan hun woning en tuin. Klussen die voorheen lang bleven liggen, werden nu in een paar dagen uitgevoerd.

Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een nieuwe schutting, het weghalen van een tussenmuurtje in huis, enzovoorts. Het zijn klussen die doorgaans meer tijd kosten dan een paar uur! De vrije dagen waarin men verplicht thuis moest blijven zorgden er in combinatie met het mooie weer voor, dat deze werkzaamheden konden worden opgepakt.

Materialen en gereedschap voor bouwklussen

Het uitvoeren van deze klussen is niet mogelijk zonder het juiste materiaal en gereedschap. Voor veel mensen reden om de bouwmarkt te bezoeken! Niet langer is men aangewezen op de fysieke bouwmarkt. Bezoek een online gereedschapcentrum om geen risico te lopen op een besmetting met het corona virus. Daarbij is het aanbod in online bouwmarkten doorgaans veel groter, dan in fysieke winkels. Ook niet onbelangrijk: het risico dat producten zijn uitverkocht is kleiner, wanneer je deze online bestelt. Zo vind je voor iedere klus de juiste materialen.

Tip: vergelijk de specificaties van verschillende vormen van gereedschap vooraf met elkaar! Er zijn handige website, die je hiervoor kunt gebruiken. Zo weet je precies welk gereedschap het beste aansluit op de klus die je uit wilt gaan voeren. 

Aan de slag in de tuin tijdens de corona crisis

Niet alleen in huis worden verschillende klussen uitgevoerd. Ook pakken veel mensen de tuin aan. Eerder werd het vernieuwen van de schutting al genoemd. Er zijn echter meer klussen waarvoor materiaal en tuingereedschap kopen in een bouwmarkt het overwegen waard is. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw aanleggen van de borders in de tuin, het bestraten van het terras of bijvoorbeeld het opbouwen van een pergola. Door voor een pergola in de tuin te kiezen, sluit deze direct aan bij de laatste trends! Het is ontzettend leuk om planten bij de hoekpunten van de pergola omhoog te laten groeien. Denk aan een klimop of een druivenrank. 

Zorg voor het juiste materiaal

Bij werkzaamheden in de tuin is het belangrijk om goed te letten op het materiaal wat je aanschaft. Niet iedere houtsoort is geschikt voor het gebruik hiervan buiten de deur. Zo kan het hout gaan rotten, of ontstaat hier al snel een groene aanslag op.