Flevolandse corona-verhalen worden vastgelegd voor het nageslacht

Regio - De coronatijd is een historische markering die de geschiedenisboeken in zal gaan. Deze crisis leidt tot oneindig veel verhalen. Omroep Flevoland, Batavialand en de Flevolandse bibliotheken slaan de handen ineen om deze verhalen en ervaringen van Flevolanders vast te leggen.

Het project Flevolanders in Coronatijd is gestart met het verzamelen van persoonlijke verhalen van Flevolanders uit verschillende leeftijdscategorieën en dwars door de samenleving. Over wat de coronamaatregelen voor hen betekenen in het dagelijkse leven. De individuele portretten uit de serie 'Hoe gaat het met ons?' zijn te bekijken op de gezamenlijke website www.hoegaathetmetons.nl. Afleveringen rond de portretten worden wekelijks uitgezonden op Omroep Flevoland. Vanuit deze verzameling aan verhalen wordt opgeroepen om ook een eigen verhaal in te sturen.

Flevolands geheugen

De collectie Hoe gaat het met ons? Flevolanders in Coronatijd is bedoeld om, nu en in de toekomst, met elkaar te praten, terug te blikken en om herinneringen op te halen. Vanuit de acht verzamelde verhalen worden Flevolanders opgeroepen om hun eigen verhaal over deze uitzonderlijke tijd in te sturen, te delen en met elkaar over in gesprek te gaan. De volledige collectie verhalen krijgt uiteindelijk een plek op de website van Flevolands Geheugen.