Laatste coronapatiënt verlaat IC St Jansdal

Harderwijk - De laatste Covid-patiënt heeft de intensive care (IC) van ziekenhuis St Jansdal verlaten. Teamleider Nanda Pongers is blij: 'Covid overheerst niet meer. Langzaam gaan wij terug naar een situatie voor corona'.

Het aantal Covid-gerelateerde patiënten in St Jansdal blijft afnemen. Dit betekent dat de reguliere zorg beetje bij beetje weer kan opstarten. De OK-programma’s worden uitgebreid en vanaf maandag 15 juni is de spoedpoli in Lelystad weer ’s avonds open.

Corona-afdeling is opgeheven

De speciale corona-afdeling in Harderwijk is opgeheven. De verpleegafdelingen zijn weer ingericht zoals voor de crisis. Alle patiënten van een betreffend specialisme verblijven hierdoor weer op hun eigen afdelingen. Er liggen nog enkele patiënten met (een verdenking op) corona. Zij liggen in isolatie op verschillende afdelingen door het ziekenhuis heen.

Spoedpoli en kort verblijf Lelystad

'De afname van coronazorg betekent ook dat wij de openingstijden van onze spoedpoli in Lelystad langzaam kunnen verruimen', geeft Esther de Koning, hoofd SEH/IC aan. 'Vanaf maandag 15 juni is de spoedpoli in Lelystad op doordeweekse dagen weer volledig operationeel. Dit betekent dat wij daar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 21.30 uur patiënten ontvangen. Huisartsen kunnen in de avonduren weer doorverwijzen naar onze spoedpoli in Lelystad. De afgelopen periode was overnachten in Lelystad niet mogelijk. Dit is vanaf 15 juni wel weer het geval op maandag- en dinsdagnacht'.

Bloedprikken en röntgenfoto op afspraak

Om drukte in de wachtkamers te voorkomen, werkt het ziekenhuis voor bloedprikken en het maken van röntgenfoto tegenwoordig op afspraak. Het afleveren van materialen kan nog steeds zonder afspraak.