Eerste Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk uitgereikt

Haaren / Lelystad - Het eerste Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk is maandag uitgereikt aan Frans en Anjo Brock van Dierenwelzijncentrum In ’t Veld in het Brabantse Haaren. Ze zijn hiermee de eerste keurmerkdragers van Nederland.

Het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk maakt de kwaliteit van dierprofessionals zichtbaar en beter vindbaar voor het publiek.

Als eigenaar wil je zeker weten dat je dier bij een professional in goede handen is. Vanuit die gedachte hebben Frans en Anjo Brock zich aangesloten bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk. Door het dragen van dit keurmerk benadrukken ze de kwaliteit en professionaliteit van hun bedrijf, dat een pension, een trimsalon en een hondenschool herbergt. 

Strikte regels

Keurmerkdragers worden gehouden aan strikte regels. Alle professionals worden vooraf getoetst op gebieden als dierenwelzijn, kennis, vaardigheden, werkmethodes en de bedrijfsorganisatie. Ook moet worden voldaan aan nascholingseisen. Hier wordt jaarlijks op gecontroleerd. Het aantal aanmeldingen voor het dragen van het keurmerk loopt inmiddels in hoog tempo op.

Leerbedrijf

Dragers van het keurmerk fungeren tevens als leerbedrijf voor dierprofessionals in opleiding. Binnen alle disciplines in de huisdieren branche kan het keurmerk gedragen worden. Dierprofessionals die werken met honden, katten, konijnen, paarden, erfdieren of reptielen kunnen zich aanmelden voor het keurmerkplatform via info@martingauskeurmerk.nl.