Basisschool Laetare maakt corona-monument (foto's)

Lelystad - Alle kinderen van basisschool Laetare in Lelystad hebben over de coronatijd een tekening, gedicht of verhaal gemaakt. Dit hebben ze in een schatkist gedaan. Vandaag, op de dag dat de kinderen voor het eerst weer de hele dag naar school mogen, is dit kistje bij school begraven.

'Na lang thuis zitten zijn we blij dat we weer op school zijn. De coronacrisis heeft ons leven op z’n kop gezet', schrijven Benito en Melvin van de kinderraad van Laetare.

Planten fruitboom

'Omdat deze periode niet altijd voor iedereen leuk was, maar soms toch ook weer wel, hebben we een fruitboom geplant op de plek waar het kistje is begraven. Dan kunnen we altijd nog aan deze tijd terug denken en krijgen we er iets lekkers (fruit) voor terug'. De plechtigheid op het schoolplein werd maandagochtend bijgewoond door wethouder Peter Schot.

Acht panelen

Het begraven van de schatkist en het planten van de fruitboom waren het eerste deel van het corona-monument. Deel twee bestaat uit acht panelen in acht verschillende kleuren met allemaal voorwerpen erop. Deze voorwerpen herinneren aan de coronaperiode (zie video).

[De tekst gaat verder na de video]

In het Stadhuis

De Kubus vindt het project van Laetare zo leuk, dat ze het ook willen doen. Laetare en andere scholen uit Lelystad doen hieraan mee. Deze panelen krijgen een mooi plekje in het Stadhuis.