'Veel singles nu extra hard geraakt'

Lelystad - Het coronavirus maakte alles anders. De intelligente lock-down zorgde er voor dat mensen vooral thuis zaten en voor het hoognodige de deur uitgaan. Gezinnen en partners hadden (en hebben) elkaar, singles alleen zichzelf. De anderhalve meter-regel die al maanden geldt maakt daten er voor singles ook niet makkelijker op.

Marleen van Wijk uit Lelystad van Mens & Relatie - Nederlands grootste bureau op het gebied van persoonlijke bemiddeling - beseft dat het ingewikkelde tijden zijn voor singles.

‘Veel singles in ons land worden tijdens de coronacrisis extra hard geraakt. Om kwetsbare familieleden te beschermen, mijden ze afspraken met hun geliefden. Vrienden blijven om dezelfde reden op afstand. Mensen die samenwonen met hun partner kunnen wel van elkaar genieten. De meeste vrijgezellen onder ons missen echter die knuffel, een hand op hun schouder en fysieke intimiteit. En daten is nu helaas even geen optie.’

Coachingstraject

‘We helpen mensen om de beste versie van zichzelf te worden en met een geschikte partner te werken aan een goede relatie. Ons coachingstraject ‘Passie en Liefde in Crisistijd: Het Geheim van Mens & Relatie’ komt goed van pas aangezien veel mensen thuiszitten,’ vervolgt ze.

Challenge

‘Tijdens een dertig dagen durende challenge ontvangen onze singles dagelijks een e-mail met een korte video en een persoonlijke vraag of opdracht. Door elke dag aan jezelf te werken en je voor te bereiden op een duurzame relatie, ben je er (zodra er groen licht is gegeven) klaar voor om je potentiële partner in levende lijve te ontmoeten.’

www.relatierelatie.nl