Zwembad De Koploper gaat weer open voor recreatief zwemmen

Lelystad - Zwembad De Koploper in Lelystad breidt de activiteiten sinds de heropening op 18 mei steeds verder uit. Inmiddels is ongeveer 75 procent weer opgestart. Ook recreatief zwemmen is vanaf zaterdag weer mogelijk, in eerste instantie alleen nog voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar met zwemdiploma A.

Sportbedrijf Lelystad heeft het zwembad de afgelopen weken optimaal ingericht voor jong en oud. Het is nu tijd om weer recreatief te gaan zwemmen. In de eerste fase alleen nog op zaterdag voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar, waarbij zwemdiploma A een vereiste is. Ouders kunnen nog niet mee het water in, maar wel wachten in de tijdelijke locatie van restaurant De Inloper in de sporthal of op het terras bij de waterspeeltuin. Sportbedrijf Lelystad draagt uiteraard zorg voor de veiligheid en toezicht in de zwembaden.

Ook op zondag weer open

Vanaf zondag 14 juni gaan de deuren ook op zondag weer open voor recreatief zwemmen van 12.30 tot 17.00 uur. Nog wel alleen voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Deze dag gaat ook voor de eerste keer weer de buiten waterspeeltuin open. Dit is feest en daarom worden de eerste 250 bezoekers getrakteerd op een waterijsje in restaurant De Inloper.

Jaarafsluitingen in de zwembaden

Speciaal voor basisscholen, sportverenigingen of andere groepen met kinderen van 7 tot en met 12 jaar biedt het Sportbedrijf drie weken lang op doordeweekse dagen zwemarrangementen aan. Tijdens een blok van 2 uur kunnen de kinderen vrij zwemmen in het recreatiebad en instructiebad. In het instructiebad zijn diverse opblaasbare speelmaterialen aanwezig, zoals een stormbaan en opblaasbare banden. Ook is bij mooi weer de waterspeeltuin open en kan (bij voldoende animo) ook het piratenbad open.

Meer informatie is te vinden op www.sportbedrijf.nl.