Verkenner aan de slag in gemeenteraad Lelystad

Lelystad - De minderheidscoalitie van VVD, PvdA, SP en D66 heeft een onafhankelijk verkenner aangesteld om te kijken of er met andere partijen in de Lelystadse gemeenteraad een meerderheidscoalitie te vormen is. Het gaat om Jasper Loots, universitair docent 'politiek en parlement' en sinds 2009 werkzaam als zelfstandig trainer, adviseur en onderzoeker.

De gesprekken richten zich enerzijds op Leefbaar Lelystad en de InwonersPartij, die aangeboden hebben samen de minderheidscoalitie te willen steunen. Ook worden er gesprekken gevoerd met GroenLinks, Jong Lelystad en Mooi Lelystad, die daarvoor al een inhoudelijk bod hebben gedaan en twee wethouders willen leveren. De gesprekken zijn  vandaag begonnen.

De minderheidscoalitie van VVD, PvdA, SP en D66 heeft 12 van de 35 raadszetels, sinds de InwonersPartij en ChristenUnie er begin maart uitstapten. Met Leefbaar Lelystad en de InwonersPartij erbij zou de coalitie een ruimte meerderheid hebben van 20 zetels, met de andere drie partijen een krappe meerderheid van 18 zetels.


Gerelateerd nieuws