Stichting IDO Lelystad krijgt 100 Flevour Boxen gedoneerd

Lelystad - Door een bijzondere bundeling van krachten door onder anderen de Lelystadse Uitdaging doneren het Noodfonds van Netwerk DAK en Rabobank Flevoland 100 Flevour Boxen aan stichting IDO. De pakketten werden ingepakt door de jongeren van Challenge Up en bezorgd door de leden van Rotary Batavia.

De missie van het IDO luidt: 'Helpen waar geen helper is'. Daarmee richt de stichting zich op mensen die vaak nergens anders gezien of gehoord worden. De Flevour Box is een boodschappenpakket waarmee lokale producenten worden gesteund en via deze maatschappelijke match gaan de pakketten naar mensen die deze hard nodig hebben.

Een steun in de rug voor mensen in een kwetsbare situatie

Het Noodfonds van Netwerk Dak is in het leven geroepen om inloophuizen in Nederland te ondersteunen bij het bieden van hulp in deze Coronatijd. Veerle Rooze, directeur van het IDO: 'In de afgelopen maanden hebben we op allerlei manieren hulp geboden aan mensen die in een kwetsbare situatie terecht zijn gekomen. We zien dat de kosten voor levensonderhoud op dit moment soms zwaar wegen. Een pakket met extra groenten en fruit is dan ook echt een steun in de rug voor mensen. Het is heel fijn dat we via Netwerk DAK daar ook middelen voor krijgen'.

Ook Rabobank Flevoland zet zich al langere tijd in voor korte ketens in Flevoland en zij helpt waar mogelijk. 'Mooi om te zien dat dankzij deze samenwerking tussen verschillende partijen, gezinnen die het nu in deze coronatijd extra moeilijk hebben, een steuntje in de rug krijgen. Super dat we tegelijkertijd de voedselproducenten die onze provincie rijk is, helpen in een stukje afzet, maar zeker ook in bekendheid. Want wat worden er hier in Flevoland smakelijke producten verbouwd. Dat verdient aandacht!' aldus Stefan Lohuis, directievoorzitter Rabobank Flevoland.

De pakketten werden bezorgd door leden van de Rotary Batavia die al eerder, met denkkracht en met financiële middelen, het IDO gesteund hebben in het werk dat ze doen.

Flevour Box

De Flevour Box is tijdens de coronacrisis in het leven geroepen om Flevolandse producenten te steunen en mensen kennis te laten maken met de Smaak van Flevoland. Na zes geslaagde weken zijn er ruim 1200 Flevour Boxen besteld in Lelystad, Almere, Dronten en Zeewolde. De box in de huidige vorm stopt voorlopig, vorige week werden de laatste boxen bezorgd, waaronder de donatie aan Stichting IDO. De Flevour Box wordt gedragen door vereniging Flevofood, Local2local en Studio Daagsch, deze partners kijken samen naar de toekomst van Flevour en zijn druk bezig met nieuwe plannen.

Support Your Locals

Flevour sluit zich aan bij het groeiende netwerk van korte ketens in Nederland. De landelijke campagne Support Your Locals roept heel Nederland op om zoveel mogelijk lokale voedselproducenten te steunen en vanaf nu te kiezen voor lokaal, en te streven naar kortere voedselketens nu én na de crisis. Alle initiatieven zijn te vinden onder de #supportyourlocalsNL en de website www.supportyourlocalsnl.nl.

Lelystadse Uitdaging

De Lelystadse Uitdaging wordt gedreven door een club enthousiaste matchgroepleden uit het Lelystadse bedrijfsleven. Zij zetten zich in om de uiteenlopende aanvragen van maatschappelijke organisaties te realiseren. Dit zijn uitdagingen op het gebied van Materialen (spullen), Middelen en Menskracht (extra handen, creativiteit, kennis en kunde) die bijdragen aan een betere leefkwaliteit van de inwoners van Lelystad. Meer informatie over de Uitdaging is te vinden op www.lelystadseuitdaging.nl.