Geen Vogelfestival en Oostvaardersrun in 2020

Lelystad - In verband met de coronamaatregelen heeft Staatsbosbeheer besloten om het Vogelfestival en de Oostvaardersrun voor dit jaar te annuleren.

Het Vogelfestival zal op 19 september 2021 weer worden gehouden. Het festival staat al jaren bekend als een publieksdag waarbij vogelaars, maar ook andere natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen tijdens excursies en activiteiten in en rondom de Oostvaarderplassen. Verschillende natuurorganisaties staan klaar om de bezoekers te informeren en te enthousiasmeren en op natuurbeleving gerichte bedrijven presenteren hun producten zoals camera’s, verrekijkers en natuurreizen.

Oostvaardersrun

De Oostvaardersrun, een inmiddels bijna traditioneel hardloopevent door het Hollandse Hout en het Oostvaardersveld, zou begin oktober, op de tweede verjaardag van het Nationaal Park Nieuw Land, plaatsvinden. 'Helaas hebben we bij de voorbereiding van het evenement moeten constateren dat er nog zo veel onduidelijkheden over de maatregelen in verband met het coronavirus zijn, dat we het risico niet willen nemen dat we de ‘run’ toch op het allerlaatste moment zouden moeten annuleren', legt boswachter Hans-Erik Kuypers uit.