Bedrijfskring Lelystad en EntrepreneURBN stimuleren jong ondernemen in Lelystad

Lelystad - Door een nieuwe samenwerking van Bedrijfskring Lelystad met EntrepreneURBN ontstaat er een nieuwe plek waar jonge ondernemers en de ervaren leden van de Lelystadse ondernemersvereniging elkaar kunnen ontmoeten, inspireren, motiveren en verder helpen.

EntrepreneURBN is ontstaan vanuit ideeën van jongeren en vormt de basis voor de pijler Ondernemerschap binnen URBN Village. Deze inspirerende plek in het centrum van Lelystad geeft jongeren een creatieve en dynamische omgeving om een bedrijf of project te starten. Hier kunnen ze innovatief zijn, met elkaar sparren, gecoacht worden door professionals en bouwen aan een sterk ondernemersnetwerk.

Vernieuwing en verandering

Het streven is dat de ondernemers van morgen niet meer vertrekken, maar juist in Lelystad hun business bouwen. Jonge ondernemers dragen op deze manier bij aan vernieuwing en verandering. Juist nu ondernemers zwaar getroffen worden door de coronamaatregelen biedt de vruchtbare samenwerking tussen Bedrijfskring Lelystad en EntrepreneURBN nieuwe kansen. 

Vanuit URBN Village zal het ondernemend gedrag van jongeren ook binnen pijlers als Kunst & Cultuur, Onderwijs en Jongerenwerk gestimuleerd worden. 'De fysieke plek moet een basis worden vol inspiratie en motivatie. Meetups, workshops, lezingen en pitches. Gekoppeld aan de kennis en het enthousiasme binnen de BKL kunnen we een stad écht next level brengen', aldus de initiatiefnemers.