Sport kenmerkt zich door nieuwe initiatieven en samenwerken

Na de persconferentie van donderdag 12 maart hebben wij direct al onze sportaccommodaties gesloten en onze sport- en beweegactiviteiten stopgezet. Slechts 4 dagen later gebeurde dat in heel Nederland; de intelligente lock-down ging van kracht. Wat was het opeens stil in zwembad De Koploper en in de sporthallen van De Rietlanden. Op alle buitensportlocaties was geen enkele beweging meer te zien.

Lelystad samen in beweging

Dat sport en bewegen van belang is voor de samenleving wisten we al een tijdje en juist nu, in de tijd dat ook samenwerken van grote waarde is, ontstonden na een paar dagen mooie initiatieven. Zo gaven wij sport- en beweeglessen in diverse verzorgingstehuizen, gingen we op verzoek aan de slag met online beweegfilmpjes voor medewerkers van Lelystadse organisaties en inwoners, gaven we dagelijks vitaliteitstips samen met veel partners en maakten wij voor senioren een beweegposter voor thuis. Ook zagen wij samenwerkingsinitiatieven ontplooien tussen sportverenigingen. Zo mocht zwemvereniging Batavia Swim gebruikmaken van de accommodatie van  atletiekvereniging AV Spirit voor alternatieve trainingen en bood tennisvereniging LTVL tennisles aan voor niet-leden. Initiatieven waar wij als Sportbedrijf Lelystad trots op zijn!

 

Ruimbaan voor sport

Half april kwam het goede nieuws dat kinderen en jongeren vanaf eind april weer mochten sporten op de buitensportaccommodaties. Begin mei volgde het spetterende nieuws dat de zwembaden weer open mochten en sporten voor volwassenen weer toegestaan was. Dat betekende volle kracht vooruit met het informeren van sportverenigingen en zwembad De Koploper omtoveren voor de 1,5 metermaatschappij. Het sportieve hart van Lelystad klopt weer en is samen aan de slag om sport en bewegen in het ‘nieuwe normaal’ weer mogelijk te maken voor heel Lelystad.

 

Juist in deze tijd is sport, bewegen en een gezonde leefstijl van belang. Samen met de sport ontwikkelen we nieuwe sport- en beweeginitiatieven. Wil jij ook weten wat wij voor jou kunnen doen om in beweging te komen? Of wil jij met ons de inwoners van Lelystad stimuleren om te gaan sporten en bewegen? Neem gerust contact met ons op.

 

Sportbedrijf Lelystad

www.sportbedrijf.nl of www.sportbedrijf.nl/over-ons

info@sportbedrijf.nl

0320 285 385

Badweg 21, Lelystad