Kennis maken met sport- en beweegaanbod in Lelystad

Lelystad - Sportbedrijf Lelystad houdt in samenwerking met sportaanbieders uit Lelystad opnieuw de Nationale Sportweek. Inwoners maken tijdens dit evenement kennis met het sport- en beweegaanbod in hun woonplaats. De Nationale Sportweek is dit jaar van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september.

Weekendprogramma

In de weekenden bieden sportaanbieders open dagen, instuiven en sportmiddagen aan voor jong en oud. De activiteiten vinden plaats op diverse locaties. Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen & Evenementen, vertelt: 'Met de Nationale Sportweek willen we iedereen laten zien hoe leuk sporten en bewegen is. Verder ontdek je welke sport het beste bij je past en tegelijkertijd ontmoet je plaatsgenoten. Nog een leuke bijkomstigheid is dat je via een mooie fietsroute door de stad meerdere verenigingen kunt bezoeken'.

Onder alle deelnemers aan de Nationale Sportweek verloot het Sportbedrijf een waardebon voor schoenen, kleding of sportmaterialen, aangeboden door Sportpaleis Almere.

Aanbod doordeweeks

Doordeweeks kunnen volwassenen en senioren onder andere steppen, judoën, fitnessen, yogaën en is er een voorlichting valpreventie. Ook zijn er activiteiten voor inwoners met een visuele beperking. Het programma voor deze groep wordt later bekendgemaakt. Uiteraard houden wij bij alle activiteiten, net als de sportaanbieders, rekening met de coronamaatregelen.

Meedoen als sportaanbieder?

Lelystadse sportaanbieders kunnen zich nog tot uiterlijk woensdag 10 juni aanmelden om activiteiten aan te bieden tijdens de Nationale Sportweek. Bij interesse kunnen zij informatie opvragen bij Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen & Evenementen, via t.hoenderboom@sportbedrijf.nl.