Werkgevers en werknemers kunnen bijdrage krijgen voor opleiding en herscholing

Dronten - Het Ontwikkelfonds van de regio Zwolle, waar ook Dronten deel van uitmaakt, zal breder worden ingezet. Ook werknemers en werkgevers uit Dronten kunnen een beroep doen op het fonds voor scholing en herscholing. Dat heeft wethouder Irene Korting bekend gemaakt.

Dronten investeert jaarlijks 73.000 euro in het fonds. Doordat de regio Zwolle middels de Regiodeal met het Rijk een extra bedrag heeft gekregen van 22 miljoen euro voor de verdere economische ontwikkeling van de regio Zwolle, zal er nog meer geld beschikbaar komen.

En dat komt als geroepen, denkt de wethouder, omdat door de coronacrisis zowel werkgevers voor hun personeel als individuele werknemers zelf behoefte hebben aan (her)scholing. Per individu is er een maximumbedrag van 5.000 beschikbaar. Voor een bedrijf ligt dat maximum op 25.000 euro, voor bijvoorbeeld een collectieve opleiding voor het personeel. Omdat juist in deze tijd dit als geroepen kan komen voor bedrijven en werknemers, zal de gemeente het Ontwikkelfonds de komende tijd extra onder de aandacht brengen.