Swifterbant kiest voor combinatie van speels en traditioneel

Swifterbant - Swifterbant heeft gekozen: de nieuwe wijk die ruimte moet gaan bieden aan 680 woningen, moet een combinatie worden van traditionele rijtjesbouw en een rivierduingebied met hoogteverschillen. Een combinatie van 'speels en traditioneel'.

Een ontwerpteam met onder andere inwoners uit Swifterbant had drie schetsen gemaakt voor de nieuwe wijk in Swifterbant-Zuid, met als thema’s ‘Polderrand’(‘geïnspireerd op het karakter van de polder met windsingels, rechte watergangen en lanen’), ‘In de luwte’ (‘geïnspireerd op de huidige structuur van Swifterbant en de groene randen’) en ‘Rivierduin’ (‘geïnspireerd op de rivierduinen die in de ondergrond liggen en op de Swifterbantcultuur’).

Inwoners hebben zich er de afgelopen tijd over gebogen en uiteindelijk is daar een combinatie van de plannen uitgekomen, een combinatie van ‘speels en traditioneel’. Daarmee kan de gemeente nu aan de slag, om eerst het bestemmingsplan te maken. Daarna kunnen ontwikkelaars de plannen concreet invullen. Wethouder Roelof Siepel hoopt dat eind volgend jaar of begin 2022 de eerste schop de grond in kan.