Meerderheid wel tevreden met plannen voor Hanzekwartier

Dronten - Het is D66 en GroenLinks niet gelukt de meerderheid van de gemeenteraad donderdag te overtuigen te gaan voor een ambitieuzere opzet van het Hanzekwartier. De twee partijen zijn teleurgesteld in de plannen die er nu liggen.

Ze hadden gehoopt op een wijk met nationale of internationale allure, en nu ligt er iets dat door Rob van der Schans (D66) werd getypeerd als ‘jaren ’60-achtig’ en ‘zelfs wat Oostblokachtig’. Beide partijen verwijzen naar het in  2012 opgestelde beeldkwaliteitsplan voor de wijk, dat iets heel anders laat zien.

Een meerderheid van de gemeenteraad is echter niet ontevreden en vindt de kwalificatie van beide partijen vooral een kwestie van smaak. En over smaak valt niet te twisten. Daar komt bij dat de plannen zijn getoetst door een kwaliteitsteam, waarin ook mensen zitten die betrokken waren bij het opstellen van het aanvankelijke beeldkwaliteitsplan. Dat beide partijen dan vinden dat het huidige plan niet voldoet aan het in 2012 opgestelde beeldkwaliteitsplan, strookt niet met de mening van dat kwaliteitsteam.