Bewoners en medewerkers Triade smullen van gratis poffertjes

Lelystad - Sheila Kloos, werkzaam bij zorgorganisatie Triade, dacht 'Ik ga het proberen’. Zij reageerde op een Facebookbericht waar je een gratis bezoek van de poffertjeskraam kon winnen voor jouw woning of zorglocatie. En ja hoor, donderdag was het zover.

De Little Kitchen Foodtruck kwam poffertjes bakken voor de bewoners en medewerkers van Triade op de dagbesteding Hondsdraf (gekoppeld aan het Geldersehout).

'Ik wil iets doen voor de zorg'

Little Kitchen Foodtruck is een jong startend bedrijf dat de markt aan het verkennen is. Toen kwam de coronacrisis, en dacht Rishma, eigenaar van de foodtruck: ‘Ik wil iets doen voor de zorg’. Zo ontstond haar actie.

Zware tijd

De bewoners en medewerkers hebben genoten van de heerlijke poffertjes. ‘Zo leuk in deze zware tijd’, aldus manager Evelien de Vries. ‘Onze zorg gaat – ook in coronatijd - door. Dat vraag veel van iedereen, van zowel onze bewoners als onze medewerkers. Maar met de nodige aanpassingen en creativiteit maken we er het beste van. Zo is de dagbesteding op het terrein van Gelderse Hout voor de eigen bewoners steeds open gebleven, hetzij met aangepaste activiteiten. En, we zijn nu heel blij dat er voorzichtig iets meer bewegingsvrijheid komt’.

Gelderse Hout is een zorgterrein van Triade voor 42 bewoners met een meervoudige verstandelijke beperking. Op het terrein wordt zowel wonen, nachtzorg als dagbesteding gerealiseerd. Als daginvulling worden allerlei werk- en dagactiviteiten aangeboden, zowel op het Gelderse Hout voor bewoners vanuit de woningen, bij het Labyrint op het eigen terrein, bij de Buizerdweg of de dagbestedingslocatie Hondsdraf.