Open Hof ontvangt eerste gasten op 2 juni

Dronten - Nu de maatregelen voor de horeca langzaam worden verruimd, gaat zalencentrum Open Hof van de Protestantse Gemeente Dronten ook weer opstarten. Zo worden vergaderingen weer mogelijk binnen de richtlijnen van het RIVM.

Om een veilige omgeving te maken zijn er bij de uitgiftebalie in Open Hof schermen geplaatst. Daarnaast is door middel van belijning aangegeven wat een veilige afstand tussen mensen is. Als laatste zijn de ruimtes tussen de tafels vergroot zodat er rondom en tussen de tafels voldoende afstand is. Het aantal plaatsen is beperkt tot 30 personen.

Terras

Nu het mooie weer eraan komt, heeft koster Arnold Voogt, de beheerder van Open Hof, een terras buiten gemaakt waar bijeenkomsten op veilige afstand kunnen worden gehouden. Voor Open Hof geldt als geheel dat tot 30 personen in Open Hof kunnen vergaderen. Een en ander is afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Checkgesprek

Horecagelegenheden mogen vanaf 1 juni binnen maximaal dertig bezoekers ontvangen. Het genoemde aantal wordt het aantal medewerkers niet meegeteld. Dit is een verandering ten opzichte van wat twee weken geleden bekend werd gemaakt. Ook in de horeca is de anderhalve meter afstand een eis. Voogt en zijn medewerkers zullen een checkgesprek houden met gasten om te bepalen of gasten gezondheidsklachten hebben. Dit is conform de richtlijnen van Horeca Nederland.

Na 1 juni worden ook avonddiensten gehouden in Open Hof op veilige afstand en met maximaal 30 personen. Na een  proefperiode wordt bekeken of ochtenddiensten, naast de online diensten vanuit kerkcentrum De Ark, gehouden kunnen worden.