GGD Flevoland onderzoekt coronamaatregelen onder jongeren

Lelystad - GGD Flevoland is benieuwd wat jongeren nu vinden van de maatregelen om corona tegen te gaan. Daarom is opnieuw in samenwerking met het RIVM een onderzoek gestart naar de gedragsmaatregelen en het welbevinden tijdens de coronacrisis.

Samen met het RIVM onderzoekt GGD Flevoland de invloed van de coronamaatregelen op ons dagelijks leven. Zeker nu ze versoepeld worden. 'Wij zijn vooral benieuwd hoe jongeren tussen de 16 en 25 jaar de maatregelen ervaren. Wij willen graag weten hoe de inwoners van Flevoland de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan ervaren'. De enquête is beschikbaar tot en met 1 juni.

Waarom doetdit onderzoek?

De GGD, RIVM en GGD GHOR Nederland voeren dit onderzoek uit om beter te begrijpen hoe mensen denken over de maatregelen, wat hun drijfveren zijn om zich hier aan te houden en wat de impact op mensen is.
Het onderzoek gaat dus over ons gedrag, wat we vinden van de gedragsmaatregelen van de overheid en hoe het fysiek, mentaal en sociaal met ons gaat in Nederland in dit coronatijdperk.

Wat gebeurt er met de resultaten?

Als we weten waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen, wat hun drijfveren en behoeften zijn, en hoe het met ze gaat dan kan de Overheid daar beleid op ontwikkelen.
We onderzoeken of onder andere of de communicatie goed en effectief is, of dat we iets moeten aanpassen. En ook wat het effect van de maatregelen is op gezondheid en welzijn van iedereen.
Hoe beter we dit alles weten, ook vanuit gedragswetenschappelijk perspectief, hoe beter we in Nederland met elkaar het virus onder controle kunnen krijgen.

Kijk hier voor meer informatie over het gedragsonderzoek en de resultaten uit de eerste twee rondes.