Verdachten gewelddadige beroving Stadspark nog spoorloos

Lelystad - Het slachtoffer van de gewelddadige beroving die woensdagmiddag plaatsvond in het Stadspark in Lelystad was een 19-jarige man uit Hoorn. Hij werd in zijn bovenlichaam gestoken. De twee verdachten gingen er vandoor met een geldbedrag.

Afspraak via verkoopsite

Het voorval gebeurde rond 13.40 uur. Het slachtoffer en zijn belagers hadden afgesproken na contact via een verkoopwebsite. Ze ontmoetten elkaar in het Stadspark, op de parkeerplaats bij het appartementencomplex De Meerkoet. Een van de verdachten stapte bij het slachtoffer in de auto. Vrijwel direct daarop ontstond een worsteling, waarbij de bestuurder werd geraakt. De verdachten renden vervolgens weg het park in, waarna hun wegen zich splitsten.

Behandeling

Het slachtoffer waarschuwde meteen de politie. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen. Agenten zochten de omgeving af, maar troffen de verdachten niet meer aan.

Signalement

De verdachten zijn twee licht getinte jongens van circa 16 jaar oud, met donker haar. De een droeg een bordeauxrood vest van het merk Nike, de ander een fluorgeel vest van hetzelfde merk. Mogelijk droegen beiden een zwarte joggingbroek.

De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen van het voorval of mensen die weten wie de verdachten zijn. Tips? Bel 0900-8844.