Kunst uit de klas wappert in winkelcentrum SuyderSee

Dronten - Zesendertig bonte banieren wapperen van 2 tot en met 23 juni in stadscentrum SuyderSee in Dronten. Ze zijn ontworpen door kinderen van basisscholen en kinderopvangcentra in de gemeente Dronten.

Iedereen kan de vlaggen op het Havenplein, Kop van het Ruim en Meerpaalplein komen bekijken en vervolgens een stem uitbrengen op het mooiste ontwerp. Zowel de scholen als de stemmers kunnen hiermee mooie prijzen winnen.

Prijzen tot wel 500 euro

'Kunst uit de klas' is een initiatief van de winkeliers in stadscentrum SuyderSee. Met dit kleurrijke project betrekken ze de inwoners bij hun eigen stadscentrum. De scholen die mee hebben gedaan kunnen bovendien prijzen tot wel 500 euro verdienen als ‘hun’ vlag de meeste stemmen krijgt. Iedereen kan van 2 tot en met 23 juni stemmen via www.suydersee.com of Facebook @suyderseedronten. Alle stemmers maken kans op een shoptegoed van 25 euro.

Stem op ‘de mooiste lentedag’!

Het thema van de actie is ‘Een mooie lentedag’. Kinderen hebben dit vertaald naar ontwerpen met fladderende vlinders, bonte bloemen, stralende zonnetjes en blauwe luchten. De deelnemende onderwijsorganisaties hebben uit hun eigen tekeningen zelf de drie mooiste, leukste of meest bijzondere exemplaren geselecteerd. Deze 36 vlagtekeningen zijn groot afgedrukt op verticale banieren.

De deelnemende scholen zijn De Zevensprong, Openbare Basisschool Aquamarijn, Jenaplanschool De Klimboom, KBS De toekomst, P.C.B. Het Kompas, SBO De Driemaster, Christiaan Huygens, KBS De Golfslag, BSO Binkie, BSO Blinkers, BSO Goofy’s en BSO OlympiX.