Brandweer Flevoland voorzien van vers rubber

Flevoland - Brandweer Flevoland heeft het wagenpark uitgebreid met scooters. Vrijwillige brandweerlieden kunnen hierdoor sneller vanaf hun huis of werk op de brandweerkazerne komen bij een alarmering. 'De Flevolandse brandweer is voorzien van vers rubber'.

Dat zegt Robert de Vries van Robert de Vries Tweewielers uit Lelystad. Hij leverde onlangs acht nieuwe scooters af voor brandweerkorpsen in Lelystad, Dronten, Emmeloord en Zeewolde. Binnenkort komen daar nog twee scooters bij, waarvoor je geen helm nodig hebt. ‘We vinden het een eer om dit te mogen doen.’ 

De scooters zijn brandweerrood, voorzien van de typische strepen en het logo en daardoor duidelijk herkenbaar. ‘Een scooter is een heel flexibel vervoersmiddel en je kunt er makkelijk mee door smalle straatjes, om snel op de kazerne te kunnen zijn’, legt De Vries uit.

Milieubewust

Robert de Vries Tweewielers biedt een ruim assortiment aan scooters, ook gebruikte exemplaren en elektrische. Vooral die laatste zijn in opkomst, merkt Robert. Scooters zijn erg in trek bij alle leeftijdscategorieën en dat snapt de ondernemer wel. ‘Het is heel milieubewust, je hebt weinig CO2-uitstoot, je kunt overal komen, betaalt geen parkeergeld en wegenbelasting en een scooter rijdt heel zuinig: 1 op 40.’ Een elektrische scooter heeft tegenwoordig een actieradius tussen de 100 en 150 kilometer.

Woon-werkverkeer

Robert merkt dat steeds meer mensen de tweede auto de deur uitdoen een scooter aanschaffen voor woon-werkverkeer. ‘Opstappen en rijden. Ideaal. Wij zorgen ervoor dat de scooter vakkundig rijklaar wordt gemaakt in onze werkplaats, met een volle tank brandstof en kenteken (op naam gesteld) en eventueel persoonlijk door ons thuisbezorgd.’

Begrip in Lelystad

Robert de Vries Tweewielers is een begrip in Lelystad. Vader Henk begon 40 jaar geleden de tweewielerzaak, die door zoon Robert per 1 juni 2009 werd voortgezet. Het bedrijf verhuisde van de Jol naar een splinternieuw pand aan de Bolderweg 4G.

Kijk voor meer informatie op de website van Robert de Vries Tweewielers.